Както всяка книга започва с преговор, така всяка сватбена история започва с покана. Вие, също като истинските автори, първо измисляте сюжета за вашето събитие, определяте мястото, кулминационните моменти и главните герои, и с помощта на красива покана се опитвате да заинтригувате гостите си. Но как да успеете в това не толкова лесно начинание?

invitation1

Първото впечатление

Поканата за сватбата Ви е не само важна част от цялостния стил на празника, но тя става и първата нишка, която помага на гостите Ви да си направят впечатление за него. Така цвета, текстурата на хартията показват темата на тържеството, декоративните елементи позволяват да се усети атмосферата, а самия текст, размера на шрифта подчертават важността на събитието. Заедно с получаването на поканата гостите са в очакване на чудото, което ще се случи в уречения ден и, следователно, го чакат с нетърпение. Но ако и преди не сте се занимавали самостоятелно със създаването на подобен вид чудеса, то по-добре да оставите на професионалистите да подготвят печатните материали за тържеството ви. Дизайнерите, не само ще превърнат идеите ви в скици, но и ще ви посъветват как точно да се направят така, че гостите ви да я запазят още дълги години като сувенир.

Дизайнерски трикове 

Invitation2Поканата може да бъде както креативно-творческа така и класическа, екстравагантна или елегантна, но най-важното, тя трябва да отразява любовта, стила и настроението на Вашaта сватбена мечта. С помощта на различни видове печат, Вие може да реализирате всякакви, дори много сложни и оригинални идеи. Например, ситопечата позволява да се нанесе текста на пластмаса, стъкло или плат; релефния печат е подходящ за създаване на уникален 3D ефект, а лазерното изрязване Ви позволява да създавате уникални покани напомнящи дантела.

Внимание към детайла

При изработката на сватбените покани трябва да се вземат под внимание и някои особености свързани с печатните материали. Така, например, много е важно текстурата на хартията да бъде както оригинална така и приятна на допир. Също така да не забравяме и за размера на поканата, защото ако е прекалено малка някои важни, интересни и ярки детайли могат да се изгубят или пък изобщо да няма място за тях. Това е важно и от практична гледна точка, защото в текста трябва да има достатъчно информация за младоженците, датата, времето и мястото на събитието, понякога също се добавя и информация за дрес-кода и R.S.V.P. ( потвърждение за присъствието на гостите).

Вдъхновението

Очевидно е, че в днешно време, за да създадете перфектната покана, няма почти нищо, което да ограничава фантазията Ви.ginger
Ако стилът на сватбата Ви е „Кънтри” или в стил „Имало едно време”, поканата под формата на джинджифилова бисквитка ще заинтригува гостите Ви и със сигурност ще бъде запомнена от всички. А сладкия, пикантен аромат…… ммммм, ще напомня за Вашият празник завинаги.
Може да предложите на гостите си да насадят за Вас истински символ на щастието – малки цветенца, семената на които, са скрити в необикновената, ръчно-изработена хартия на поканата. Само си представете с какъв интерес и ентусиазъм ще се готвят за такова удивително тържество!
Ако пък темата Ви е „Градинско чаено парти”, може да се изработи елегантна покана с изображения на кокетен чайник с чашки. А ако превърнете картинките в оригинални фигурки-магнити, то поканата освен това ще стане и истински сватбен сувенир, който гостите със сигурност ще запазят за спомен.
Събитие в стил „Ретро” може да бъде допълнено с покана под формата на грамофонна плоча с любимата музика на младоженците. Може да експериментирате както с формата, така и със съдържанието на поканата.

 Вместо заключение

Освен сватбените покани е хубаво да се направят и така наречените “Save the Date” картички, плейс карти за гостите, имената на масите, менюта и алкохолни листи, които са също така важни елементи от стила на събитието. За тях ще Ви разкажем в някоя от следващите ни публикации.

    Untitled-2

 

 

 

 

 

Comments are closed.